LAGRING

LAGRING

Hvorfor trenger man i det hele tatt et lager og hvorfor lagres egentlig varer?

Når det gjelder oppbevaring, trenger du ikke tenke på et stort lagerhyller umiddelbart, fordi en viss mengde oppbevaring også utføres i husets kjøleskap.

Der bør det oppbevares så mye lager at du kan komme dit med maten i for eksempel en uke. Generelt kan det sies at et lager kan fylle opptil 5 funksjoner.

SIKRINGEN

Ved sikring tjener leiren til å beskytte mot flaskehalser. Slike flaskehalser kan oppstå ved forsinkelse i levering eller ved økt forbruk.

Sikkerhetskopieringsfunksjonen er svært vanlig og vanlig i for eksempel detaljhandel. Der skal hver kunde alltid ha mulighet til å kjøpe alle tilbudte produkter uten at det oppstår flaskehalser.

OMKÅRINGEN

Avhengig av produktet er det kanskje ikke tilgjengelig hele året. For eksempel er det frukt og grønnsaker som appelsiner, epler eller mais som kun er tilgjengelig på en bestemt tid på året fordi det er da de kan høstes. Forhandlere har imidlertid stor interesse av å tilby disse produktene hele året og selge dem til kundene. For å gjøre dette mulig må innhøstingen lagres til den kan selges. Siden lagring koster penger, øker også prisen på disse produktene tilsvarende.

Det anbefales derfor at disse produktene kjøpes når den respektive innhøstingssesongen starter.

SPEKULASJONEN

En annen funksjon av en aksje kan være spekulasjon. I et slikt tilfelle lagerføres produkter som sannsynligvis vil stige i pris snart. For å dra nytte av dette bør du selvsagt kunne lagre mest mulig på lager, for kun et stort lagerkvantum er verdt å spekulere i. Å utstyre oppbevaringsrommet med romslige kraftige hyller er fornuftig her.

En rammeavtale inngås ofte for å ha sikkerhet og også for å spare kostnader. Dette er spesielt nyttig når det ikke er mye lagringsplass tilgjengelig og det er ganske sikkert at større kvanta vil bli forespurt fra leverandøren.

FORMASJONEN

Konverteringsfunksjonen er enten en sorteringsfunksjon eller en dekanterings- eller blandefunksjon.

Dette innebærer å kjøpe et produkt i en viss mengde, som deretter pakkes om til mindre enheter, som deretter selges.

Hvis et produkt er spesialkomponert, er det også en transformasjonsfunksjon. I et slikt tilfelle blir produktene først supplert eller forsynt med andre produkter før de kommer i salg.

FORFINERINGEN

Dette er spesialprodukter som vin eller øl og ost, som først må lagres en stund for å oppnå optimal kvalitet.

Modningsprosessen til disse produktene sikrer foredlingen, som da gjør det mulig å oppnå en høyere salgspris.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.